Facebook hozzászólás
660

Málnás paradicsom kompót

Pár évvel ezelőtt részt vettünk egy Andalúz főzőkurzuson, ahol egy spanyol fiatal séf, Enrique Sánchez tanított nekünk pár ételt. Közöttük volt ez a pikáns lekvár, egy élesztős, sonkás fánk köreteként. Elsőre kicsi távolságot tartottunk, de mikor megkóstoltuk, na, akkor hamar elfogyott. Azóta a grill szezonban, többször elkészül ez a lekvár/kompót.

Málnás paradicsom kompót, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

40 dkg hámozott, kockázott paradicsom
10 dkg málna (lehet mirelit is)
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanálnyi balzsamecet
1 friss rozmaring ág

Elkészítés:
A paradicsomot egy edényben közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rozmaringot és gyakran kevergetve főzzük 12-15 percet. Keverjük bele óvatosan a málnát és a balzsamecetet, zárjuk el az energiát. Ha mirelit málnából készítjük, akkor pár percet még melegítsük, és csak utána vegyük le a tűzről.

 

Spagetti szósz télire
Paradicsomból sokféle házi konzervet készíthetünk, most annak a receptjét osztom meg, amelyet már vagy 15 éve minden nyáron készítek. Spagetti szósznak hívom ugyan, de teljesen alkalmas akár egy gyors paradicsomlevesnek, vagy pizza mártásnak, esetleg lasagne alapnak, és kiválóan teljesít egy húsgombóc mellett is. Használjunk hozzá lucullus paradicsomot, a többi fajtának túl sok leve van, hosszú idő, míg elfőzzük azt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!