Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 10. 14:45 | bulkshop.hu

Majonéz lenfehérjéből

Most a majonézkészítés egy igen hatékony és könnyű módját osztja meg veletek a bulkshop.hu. Ezúttal a lenmag főzetéből, a lenfehérjéből készítjük el ezt a finom mártást. Tovább ízesíthető tormával, wasabival, fokhagymaporral, bármivel, amit szerettek, amit a majonéz ízesítéséhez egyébként is használnátok.

Lenmajonez, Kép: bulkshop

Kép: bulkshop.hu

A lenfehérje elkészítése egyszerű. Kilencszeres mennyiségű vízben kell főzni egy bögre lenmagot 45 percig, illetve, amíg a folyadék felére apad. Kiszűrve belőle a főtt magokat tojásfehérjére emlékeztető, nyálkás, sűrű folyadékot kapunk, ami a hűtőben jól eláll, egész héten használhatjuk habkészítésre, majonézalapnak. (Mi kalácsot és perecet is sütöttünk vele úgy, hogy tojás helyett használtuk.)

Hozzávalók a lenmajonézhez:

1.5 deciliter lenfehérje
1-2 evőkanál mustár
1 evőkanál almaecet
csipet só
2.5 deciliter olívaolaj

Elkészítés:

Minden hozzávalót egy keverőedénybe kell önteni. Botmixerrel egy pillanat alatt felverhető.

Bulkpraktika: Fontos lehet az elkészítésnél, hogy a felhasznált hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. Az olaj és a lenfehérje hőmérséklete legyen közel azonos. Mi a hűtőből elővett lenfehérjét a tartójával együtt forró vízbe állítottuk, hogy a szobahőmérsékletű olajjal nagyjából azonos hőmérsékletűre melegítsük. Jó étvágyat!

Tahinikrém zabropogóssal
Néha a legegyszerűbb ételek a legkapósabbak, legfinomabbak. A zabropogós önmagában is megállja a helyét, nagyon finom, ropogós, a bolti ropit vagy más apró, sós rágcsálnivalókat is ki lehet váltani vele. A tahinikrém sokoldalúan felhasználható, mártogatósnak, tésztaszószként, salátaöntetként, burgerek díszítőjeként és ízesítőjeként egyaránt felhasználható. Ez is a bulkshop.hu receptje!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, desszert, körte, süti

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje.

Tovább
burgonya, liszt, marhahátszín, répa, tejföl

Vadas marha burgonyagombóccal

Egy fantasztikus marhahúslevessel kezdődött Pammeri Lívia vadasa, amit maradék marhahátszínből dobott össze.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!