Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 02. 12:00 | Bartek Kata

Linzerkarika glutén-, tej- és cukormentesen

Ha kénytelenek vagyunk bizonyos ételeket, alapanyagokat megvonni magunktól, az bár nem öröm, de nem is sorscsapás. Kata receptjei mindig kínálnak valami jó kis alternatívát, hogy mentesség ellenére finomakat ehessünk.

Egészséges linzerkarika, Kép: receptguru.cafeblog.hu

Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
250 g barna rizsliszt
125 g kókuszzsír
1 db M-es méretű tojás
1 kk szódabikarbóna
20 g negyedannyi édesítőszer (Dia Wellness 1:4 édesítőt használtam)
1 citrom reszelt héja

Összeállításhoz:
200 g eritrittel készült lekvár (én sárgabarackot használtam, de jó választás egy savanykás piros bogyós lekvár is)
egy kevés édesítő porrá őrölve, vagy lehet venni eleve porcukor állagút is

Elkészítése
A hozzávalókból összegyúrom a tésztát, finoman kell bánni majd a nyújtással, mert könnyebben szakad, de szépen nyújtható és sütéskor is jól működik. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt arany barnára sütöm, majd hagyom, míg teljesen kihűl, végül betöltöm a lekvárral és megszóróm porcukor helyettesítővel.

Diós, kajszis ricotta golyó
A ricotta az olasz konyha egyik alapvető alapanyaga, a sajtgyártás mellékterméke. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

angol reggeli, póréhagyma, reggeli, szendvics, tojás, tonhalkonzerv

Tojásos tonhalkrém

Eszternek ez a tonhalas krém ízlik a legjobban, tehát az egri húsimádóéknál ez lesz a sztenderd!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!