Facebook hozzászólás
358

Levesek lédús gyümölcsökből és zöldségekből

Schiller Lívia és Schiller György Mindenki szakácskönyve című könyvükben többek közt olyan levesek receptjeit ajánlják a konyha tündéreinek, melyek desszertként vagy előételként különleges komponensei lehetnek egy kiadós ebédnek. Az alább felsorolt három leves zöldségek és gyümölcsök ízes egyvelegei. 

Schiller Lívia és Schiller György Mindenki szakácskönyve című könyvükben többek közt olyan levesek receptjeit ajánlják a konyha tündéreinek, melyek desszertként vagy előételként különleges komponensei lehetnek egy kiadós ebédnek. Az alább felsorolt három leves zöldségek és gyümölcsök ízes egyvelegei. 

Almaleves

Hozzávalók:

50 dkg savanykás alma

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

1 evőkanál citromlé

egy darabka fahéj

cukor ízlés szerint

Először meghámozzuk, és félbevágjuk az almát, kiszedjük a magházat, és az így kapott gyümölcshúst gerezdekre vágjuk. A szeleteket citromos vízbe tesszük, amit egy kevéske fahéjjal valamint cukorral ízesítünk, és egy csipetnyi só hozzáadása után puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy a gerezdek ne főjenek szét! Ezek után lisztel elkevert tejföllel behabarjuk, cukrot és citromlevet adunk hozzá, majd miután jól lehűtöttük, tálaljuk.

Meggyleves Hozzávalók:

50 dkg meggy

egy csipetnyi só

cukor ízlés szerint

negyed liter tejföl

2 csapott evőkanál liszt

egy darabka fahéj

A meggyeket kimagozzuk, de egy párban benne hagyhatjuk a magokat, mivel azok különleges ízt kölcsönöznek a levesnek. 1 liter vízhez hozzáadunk egy kis sót, cukrot, fahéjat, és miután felforrt az elegy, beledobjuk a meggyeket. Folytonos kevergetés közben beleöntjük a liszttel vegyített tejfölt, és egy kicsit tovább forraljuk. Ha kell, még egy kevés cukrot hozzáadhatunk.

Hideg uborkaleves     Hozzávalók:

1 salátauborka

fél liter aludttej vagy tejföl

1-2 dl tej

kevés ecet

mustár

cukor

1 csomó zöldhagyma

zöldpaprika

paradicsom kapor

Az aludttejet, tejet, mustárt, cukrot, ecetet és sót összekeverve megkapjuk a levet, melybe belerakjuk a meghámozott, karikára vágott uborkát, a finomra vágott kaprot és a hagymát. Egy kevés zöldpaprika és vékonyra szeletelt, hámozott paradicsom még ízletesebbé teszi a levest. Az elegyet nem kell megfőzni, így, hidegen tálalandó. 

Forrás: Schiller Lívia, Schiller György: Mindenki szakácskönyve, Holló és Társa Könyvkiadó





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!