Facebook hozzászólás
1 816

Lassan sült libacomb

Ez a sült úgynevezett konfitálással készül, ami manapság igen divatos szakszó lett, de ne dobjuk magunkat hanyatt tőle olyan könnyen, ez ugyanis egy ősi tartósítási eljárás. Annyit tesz, hogy a sütésre szánt húst viszonylag alacsony hőfokon sütjük órákon át, ettől a hús isteni puha lesz, és amit nem használunk fel belőle azonnal, azt a zsírral légmentesen befedve hetekig, hónapokig tárolhatjuk a hűtőben, vagy a hideg kamrában.

Lassan sült libacomb, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
6 db libacomb
5 dkg só
1 tk frissen őrölt bors
3 ágacska friss kakukkfű
1 kg libazsír

Elkészítés:
A combokat megmosom, a tokokat, tollakat eltávolítom róluk, majd teljesen szárazra törlöm. A fűszereket összekeverem, a kakukkfüvet is belemorzsolom. Ezzel alaposan bedörzsölöm a húst, majd félreteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a sütőt 160 fokra előmelegítem. Abban a lábasban, tepsiben, amiben a húst sütöm majd, felmelegítem a zsírt. A húst szárazra törlöm, majd a darabokat bőrös oldalukkal lefelé a meleg zsírba teszem. Figyeljünk oda rá, hogy a combokat mindenhol ellepje a zsír!
A 160 fokos sütőben teszem, majd a hőfokot letekerem 150 fokra, és teljes puhulásig sütöm a combokat. Időnként ezt ellenőrizzük hústűvel, de legyünk nagyon óvatosak, mikor a zsírral telt edényt mozgatjuk!
Ha elkészült a sült, és minden comb puha, a frissen elfogyasztani kívánt darabokat grill fokozaton megpiríthatjuk, hogy ropogós legyen a bőre, a többit pedig a tárolásra szánt edénybe helyezzük, rászűrjük a zsírját, és hűvös helyre tesszük.

Libamáj sült almával
Ezt a receptet is nemrég fedeztem fel újra. Pikáns, különleges fogás. A máj értékes alapanyag, sütése nagy odafigyelést igényel, de megéri! Igazán remek ebéd vagy vacsora kerekedik belőle a hétvégére!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!