Facebook hozzászólás
3 057

Lasagne, ahogy nálam készül

Sokféle változata létezik a lasagnénak, számtalan variációban tölthetjük meg a csodás tojásos tésztalapokat. Ez a recept spenóttal és túróval készült.

Hozzávalók:

Spenótos lasagne, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.comlasagne tészta

0,5 kg friss spenót
25 dkg tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
só, bors
10 dkg vaj
6 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg parmezán
1 dl tejföl

Elkészítés:
A spenótot megmostam, leszáraztam, a nedves leveleket plusz víz hozzáadása nélkül puhára pároltam, majd kihűtöttem, kinyomkodtam belőle a felesleges nedvességet. Hozzáadtam a túrót, sót, borsot, két gerezd fokhagymát, és a botmixeremmel (örvendező poszt később!:) spenótkrémet gyártottam a hozzávalókból. Megfőztem a besamel mártást, amibe beleolvasztottam a parmezán felét.
Egy tűzálló tál alját kissé kiolajoztam, belerakosgattam az első réteg száraz lasagne lapot, megkentem túrós-spenótos krémmel, leöntöttem a sajtos besamellel, majd újra tészta, újra spenót, újra besamel, végül az utolsó réteg tészta. Ezt megkentem a tejföl és a maradék parmezán keverékével, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem.

Lasagne alla bolognese, amit mindenki imád
Hosszadalmas leírás, hosszadalmas főzés, kinek hiányzik ez? De ha túl vagy az első lasagne készítésen, a többi már csuklóból fog menni, elhiheted. Egyébként is csak három fázis van: a ragu elkészítése, a besamel megfőzése, végül az összeállítás. Ebből egyedül a ragu főzés időigényes, a többi megy, mint a karikacsapás. Vigyázat, alaprecept következik!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!