Facebook hozzászólás
2 248

Kuszkusz saláta, eredeti nevén taboulet

Annyira egyszerű az elkészítése, hogy szinte nem is lehet receptnek nevezni. Legfőbb alkotóeleme a kuszkusz mellett a rengeteg petrezselyem.

Taboulet, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
2 dl kuszkusz
forrásban lévő víz
2-3 csomag petrezselyem
egy csokor újhagyma
citrom

paradicsom
piros húsú paprika

olívaolaj

Elkészítés:
A kuszkuszt tálba tesszük és leöntjük a forrásban lévő vízzel úgy, hogy a víz bőven ellepje. Löttyintünk bele egy gondolatnyi olajat, megsózzuk, lefedjük és magára hagyjuk. Közben a zöldségeket apróra vágjuk, a petrezselymet is. A kuszkusz időközben megpuhult, villával lazítsuk fel, hűtsük ki. Végül keverjük hozzá a zöldségeket, sózzuk, adjunk hozzá egy kevés citromlevet, olajat, és tálaljunk!

Kuszkusszal töltött csirkerolád
Komolyan mondom, zseniális étel. Finom, variálható, mutatós, nem is túl drága. Egyetlen hibája talán az, hogy nem gyors, de gyakorlottabb háziasszonyoknak nem nagy kihívás, kevésbé gyakorlottak meg bátran szánják rá a időt, mert megéri. Ünnepi asztalra is kiváló.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!