Facebook hozzászólás
823

Krémsajtos szőlősaláta

Tartozom egy vallomással. Én nem nagyon rajongok a szőlőért. A saszlaszerűeket ki nem állhatom, az Otellót se díjazom különösképpen, a külföldről importált óriás szeműeket néha meg-megkívánom, és be is habzsolok belőlük akár 6-7 szemet is. Ez az én szőlőfogyasztásom, szerintem egy évben nem teszi ki a fél kilót sem. De ez a recept simán rá tudna venni, hogy akár napi fél kilót is lenyomjak belőle.

Krémsajtos szőlősaláta, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:

egy szép fürt szőlő leszemezve
125 gr Philadelphia natúr krémsajt
2 dl sűrű, zsíros tejföl
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál barna kristálycukor a tetejére
porcukor ízlés szerint (vagy esetleg méz, agave szirup, juharszirup)
dió vagy pekándió kissé megpirítva, durvára vágva

Elkészítés:

A tejfölt a krémsajttal és a porcukorral alaposan elkeverem, adok hozzá egy kevés vanília kivonatot. Beleforgatom a szőlőszemeket, behűtöm. Tálaláskor a felaprított dióval és a barna cukorral koronázom meg.

Zelleres-köményes szőlősaláta
Egy cseppet sem unalmas saláta szőlőből, zellerből és édesköményből. A szőlő nagyon jól társítható más gyümölcsökkel, de zöldségekkel is, amint az ebből a receptből is kitűnik.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!