Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. december 27. 12:00 | Kandikó Éva

Kourabiedes

Minden görögországi ajándékboltban megtalálható ez az elragadó, vastag porcukor takaró alatt heverő sütemény, hála az égnek honfitársaink hozzák is haza szorgalmasan a kourabiedest. De miért ne süthetnénk meg mi magunk?

Kourabiedes, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
23 dkg vaj
fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
20 ml narancsvirág víz
10 dkg porcukor + a hempergetéshez
18 dkg liszt
23 dkg örölt mandula
5 dkg durvára tört mandula (én ezt most kihagytam, súlyát persze hozzáadtam az őrölt mandulához, nem akartam, hogy bármilyen ráharapós-fogsor alá kerülős baleset történjen)

Elkészítés:
A vajat habosra kevertem robotgép segítségével. Amikor már jó levegős volt, hozzáadtam a szerecsendiót, a narancsvirág vizet, porcukrot, lisztet, és összeállíttattam a géppel. Mivel én roppant módon kedvelem például a hókifliben is, amikor egy-egy apró sószem kerül a fogam alá, ebbe is tettem egy csipet sót. Nem volt kedvem gyúródeszkát előszedegetni, ezért inkább két kanál segítségével nagyobb galuska formákat formáltam a tésztából, szilikonos lappal kibélelt tepsibe rakosgattam őket, és 160 fokon 15 perc alatt megsütöttem mindet.
Még forrón porcukorba hempergetjük őket, vagy kissé kalóriatakarékosabb módon csak meghintjük a süti tetejét.

Mascarponés-parmezános tészta-ízletes és gyors
Most egy hús nélküli, ízletes és nagyon gyors tésztás finomságot ajánlunk. Percek alatt elkészíthető ebédre, vacsorára – vagy akár a váratlan vendég érkezésekor.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!