Facebook hozzászólás
1 656

Körtés, kéksajtos diós gnocchi

Hasznos, ha tartunk a hűtőben minden eshetőségre készen egy-két csomag gnocchit. Ha így teszünk, biztosan nem hoz minket zavarba, ha egy olyan vacsorát kell összedobnunk, amire nincs több 15 percnél. Mutatjuk, hogyan!

Körtés, kéksajtos gnocchi Kép: Gohér Mihály
Kép: Gohér Mihály

Hozzávalók:
-egy csomag készen kapható gnocchi
-10 dkg kéksajt
-10 dkg dió
-fél körte (keményebb fajta)
-3 dl tejszín
-só, bors, vaj

Elkészítése:
A diót megpirítom egy serpenyőben, majd apróra vágom. Ugyanebben a serpenyőben a felszeletelt körtét vajon megpárolom, majd hozzámorzsolom a kéksajtot, felöntöm tejszínnel. Mikor a sajt felolvadt, hozzáadom a diót is, és pár percig rotyogtatom.
A gnocchit kifőzöm és összekeverem a szósszal.

Gnocchi kalauz
A ma ismert gnocchit nagyjából az 1880-as évek óta üdvözölhetjük itáliai konyhák tányérjain népszerű primi piattiként, azaz előétel formájában.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés



Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!