Facebook hozzászólás
253

Körtés-diós francia palacsinta

Közeleg a hétvége, ideje rákészülni egy igazán fenséges reggelire. Szerintünk nem sok jobb dolog van annál, mint egy ráérős, késői reggeli, amikor nem számoljuk a kalóriákat.

Hozzávalók 4 személyre:

A crêpes (francia palacsinta) tésztájához:

25 g vaj

60 g liszt

1 csipetnyi só

1 ek cukor

125 ml tej

2 kis tojás

olaj a sütéshez

A diómasszához:

80 g dió

1/2-1 narancs leve

2 ek nádcukor

A körtekompóthoz:

500 g körte

1 kevés fehérbor (vagy almalé)

1 diónyi gyömbér

1 rúd vanília

1 ek folyékony méz

80 g egész, aszalt áfonya

2-3 ek áfonyalé

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk. A lisztet, a sót és a cukrot egy tálba tesszük. A tejet és a tojásokat összekeverjük, az olvadt vajat a végén hozzáadjuk. A tésztát 30 percre pihenni hagyjuk.

A körtéket negyedeljük, tetszés szerint megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk és darabokra vágjuk. A fehérborral együtt egy lábosba tesszük. A gyömbért megpucoljuk és belereszeljük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és a velőt kikaparjuk. Hozzáadjuk a vaníliarudat és a velőt. A körtét lefedve kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. A mézet és az áfonyát belekeverjük. Az amerikai tőzegáfonyalével ízesítjük.

A diót elektromos darálóval finomra őröljük. Narancslével és nádcukorral lágy masszává keverjük.

Kevés forró olajon aranybarna palacsintákat sütünk. A diómasszát rákenjük és a crêpes-t félbehajtjuk. Rátesszük a körtekompótot (a vaníliarudat kidobjuk). Tálalás előtt tetszés szerint mentával díszítjük, és meghintjük porcukorral.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!