Facebook hozzászólás
471

Kolbászos, babos egytál

Vegyünk egy pár jófajta sütni való kolbászt, egy kis zöldséget, babot, tésztát, házasítsuk össze édes paradicsommal, főzzük meg őket, és élvezzük!

Kolbászos, babos egytál, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1 tekintélyes darab sütni való kolbász
egy löttyintésnyi olíva olaj
1 nagy vöröshagyma finomra vágva
3 zellerszár feldarabolva
2 kisebb sárgarépa feldarabolva
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1 doboz fehér bab konzerv
1 liter csirkehúsleves
20 dkg apró tészta, én maccheronit használtam
friss petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kolbászokat kiszabadítottuk a bélből, diónyi gombócokat formálunk belőlük, majd egy gondolatnyi olajon megsütjük őket, csak annyira, hogy körben színt kapjanak. Amikor szép barnák, kiszedjük őket az edényből és félretesszük.

Adjunk még egy kevés olajat a visszamaradt zsiradékhoz, dobjuk az edénybe a hagymákat, zellerszárat és a répát, pároljuk kevergetve 10 percig. Öntsük hozzá a paradicsomot és a levest, forraljuk fel, és főzzük úgy tíz percig, ezután tegyük vissza a levesbe a húsgombócokat, majd adjuk hozzá a tésztát is. Főzzük a levest addig, amíg a tészta meg nem főtt. Utoljára adjuk a levesbe a babot, azt már csak át kell forrósítani. Sűrű, tartalmas egytál ételt kapunk. Ha marad belőle, a levet a tészta felszívja, ezt pótolhatjuk egy kis levessel, de ehetjük sűrűn is. Friss petrezselyem nem fog ártani a tetejére.

Füstölt húsos babos egytál cserépedényben
A receptet egy Szerbiában élő ismerősömtől kaptam. Vali konyhájában nem babgulyás fő, hanem ez a cserépedényes finomság. Ez az egytál étel bizonyára a magyar konyhák kedvence is lesz. Csak a cserépedényt kell elővenni hozzá!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!