Facebook hozzászólás
9 126

Klasszikus almás pite – diétásan is

Alma mindig van, pitét bármikor süthetünk. Most a hagyományos változat mellett azt is megmutatjuk, milyen összetevők cseréjével lesz ez a finom süti diétás.

dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 45 deka diétás liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 22 deka cukor (=édesítő)
  • 12 deka zsír /ha lehet, mangalica/
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • kb 0,5 deci tej
  • 2 tojás
  • 1 citrom lereszelt héja

A töltelékhez:

  • 1,7 kg jonatán alma (vagy valamilyen savanykás típusú)
  • 1 citrom leve
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa (helyette zabkorpa)
  • 6 dkg cukor (=édesítő)
  • 1 teáskanál fahéj
    Tetejére: vaníliás porcukor

Elkészítés:
Az almát lereszeljük egy tálba, és félrerakjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a zsírral, margarinnal és a cukorral, a tejjel, valamint a citrom lereszelt héjával – lágy tésztát kell kapnunk.
Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra (légkeveréses 160°C).
Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és belehelyezzük egy kb. 40 x 26 cm-es tepsibe. Egy pohárban a 6 deka kristálycukrot összekeverjük az 1 teáskanál fahéjjal.
Az almát kinyomkodva, egyenletesen szétterítjük a tésztán, meglocsolgatjuk a citrom levével, egyenletesen szétszórjuk rajta a fahéjas cukrot, és meghintjük a zsemlemorzsával.
A tészta másik felét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Megszurkáljuk villával szépen a tetejét, és a sütőbe rakjuk. /Nem kenjük meg tojással!/
180°C fokon, (légkeveréses 160°C-on) 35-40 percig sütjük, a sütési idő függ az alma nedvtartalmától. A tészta teteje aranysárga lesz.Amint kisült, kivesszük, és vaníliás porcukorral meghintjük, majd langyosan felszeletelve tálaljuk.(Forrás: dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!