Facebook hozzászólás
600

Kelkáposzta-pisztácia smoothie – az egészséges csábítás

Egy turmixgéppel és néhány jól megválasztott alapanyaggal percek alatt tartalmas smoothie-t készíthetünk, amely rostokban és vitaminokban gazdag, ráadásul ízvilága a végtelenségig variálható. Most éppen egy isteni kelkáposztás variációt ajánl nekünk a Szombathelyi Daniella, a Spirit Hotel dietetikusa.

Az elkészíthető smoothie-knak csak a képzeletünk szabhat határt. Vessük el a kelkáposztával kapcsolatos előítéleteinket, és próbáljuk ki smoothie formájában ezt a vitamindús, gyulladáscsökkentő, kalciumban, magnéziumban és vasban gazdag zöldséget is. Párosíthatjuk pisztáciával, amely magas omega-3 és omega-6 zsírsavtartalmának köszönhetően rendkívül jó hatással van szívünkre, érfalainkra és koleszterinszintünkre. Egy marék pisztácia elfogyasztásával fedezhetjük egész napi B és E-vitamin, valamint folsav szükségleteinket. Ezt a receptet Szombathelyi Daniella, a Spirit Hotel dietetikusa ajánlja nekünk.

Kép:sajtóanyag

Hozzávalók:

  • 3-4 darab káposztalevél
  • fél banán
  • 1 teáskanálnyi gyömbér
  • egy fél marék pisztácia
  • 2 deci víz vagy tej
  • 3 evőkanál méz
  • csipet só
  • pár darab jégkocka

Elkészítés:
A káposztaleveleket és a fél banánt felszeleteljük, hozzáadunk egy teáskanálnyi gyömbért, majd összeturmixoljuk  egy fél marék pisztáciával, 2 dl vízzel vagy tejjel és néhány jégkockával. Végül hozzáadunk egy evőkanál mézet és egy csipet sót.

A maradék kelkáposztából frankfurti levest, vagy gombás tepsis rakottast is készíthetünk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!