Facebook hozzászólás
305

Keleti cseresznyés kacsamell

A kacsát ma összehoztuk a hagymával, a gyömbérrel és az idényjellegű cseresznyével. A remek csapatmunka eredménye egy keleties és nagyon pikáns ízorgia lett.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsamell,
  • 20 dkg póréhagyma,
  • 20 dkg cseresznye (vagy meggy),
  • 1  paprika (sárga),
  • 3 dkg friss gyömbér,
  • 1 evőkanál keményítő,
  •  szójaszósz, olaj, só.

Elkészítése:
A húsról lehúzzuk a bőrt, vékony szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a keményítőbe. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a vékonyra szeletelt gyömbért, hozzáadjuk a húst, és aranybarnára sütjük. Ha kész, a húst és a gyömbért kivesszük, a visszamaradt olajba beletesszük a póréhagymát, a paprikát és a kimagozott cseresznyét, és 2 percig dinszteljük. Ezután a húst és a gyömbért visszatesszük a serpenyőbe, az egészet meglocsoljuk szójamártással (esetleg még megsózzuk), és két percig erős lángon sütjük. Rizzsel tálaljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!