Facebook hozzászólás
361

Kéksajtos zellerleves

A szárzeller méltatlanul mellőzött alapanyag sok hazai konyhában. Pedig könnyű vele dolgozni és változatos ételek alapanyaga lehet. Nem csak salátának, de például levesnek is isteni!

A kép illusztráció!
Kép:Pixabay

Hozzávalók:

4-5 szár zeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
3 dl tej
3 dl zöldségleves
1 dl joghurt
5 dkg dió
12 dkg márványsajt
só, bors

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon puhára pároljuk. Rátesszük a darabokra vágott zellerszárakat, összeforgatjuk. Megszórjuk egy kanál liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és a zöldséglevessel. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Ha megpuhult a zeller, beleszórjuk a levesbe a darabokra tördelt márványsajtot, a durvára vágott diót és belekeverjük a joghurtot. Ez után már ne forraljuk fel, csak melegítsük össze.

Pirítóssal tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!