Facebook hozzászólás
442

Kecskesajtos saláta Mádról

Az ebben a receptben szereplő kecskesajt tudatos választás: az észak-magyarországi településen ugyanis több kecskefarm is működik, húsa és a tejtermékek ott egész évben frissen fellelhetők.

Friss, zsenge levélsaláták, szárított sonka, krémes kecskesajt, rebarbara, grillezett, karamellizált nektarin bazsalikomos-mentás vinaigrette-tel és pincében érlelt, nyers tehéntejből készült sajttal

A két sajt kivételével az előkészített, megmosott, megtisztított hozzávalókat összekeverjük, ízlésesen egy nagy tányérra halmozzuk, majd a krémes kecskesajtot a zöld halomra pettyezzük és érleltsajt-forgácsokkal díszítjük.

A recept megálmodója, Horváth Gábor séf elmondta: az elmúlt évben a fűszerek és köretek segítségével megidézték Észak-Afrika, India, Thaiföld, Európa konyháját. Idén például többek között pörköltet készítenek, hozzá házi kovászos uborkából készült nyalókát kínálnak. Ehhez is a helyi furmintot kínálják.Horváth Gábor különleges borjú tatárját is ajánljuk figyelmükbe!

Mádi kecskesajtos saláta, Kép: Gusteau

Tudjon meg többet a világörökség részét képező mádi borvidékről, ahol a helyi borászok és séfek tudatosan igyekeznek összekapcsolni gasztronómiai kincseiket!

Forrás: Gusteau



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!