Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 03. 14:00 | Fajcsák Sándorné

Kavart túrós

Szuper jó, amikor úgy süthetünk süteményt a családnak, hogy utána nem szalad a konyha, és nem kell két órán át mosogatni. Ez a recept egyetlen edényben elkészülhet, és már csak a tepsit kell utána használatba vennünk.

Kavart túrós sütemény, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olaj
9 evőkanál tej
12 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
a töltelékhez:
50 dkg túró
5 evőkanál cukor
1 evőkanál dara
reszelt citromhéj

Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal kikeverjük, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután alaposan összekevertük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk a túrót, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.

Almás habos sütemény
Almás is, habos is, egyszerű is, megvan benne minden, amit az ember egy jó házi süteménytől kívánhat. Fajcsák Sándorné receptje.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább
fogyókúra, karalábé, sütő, vitamin

Egyszerű francia karalábém

A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál hasznosabb! Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!