Facebook hozzászólás
7 966

Karácsonyi linzer lekvárral

A karácsonyi linzer egy klasszikus sütemény. Családilag csak úgy hívjuk: ragasztós. Mert ugye mikor elkészül, a feleket lekvárral ragasztjuk össze. Ebben a gyerekek is segíthetnek, viszonylag kicsi koruktól kezdve, ahogy már el lehetett nekik magyarázni a se túl sok, se túl kevés lekvár fogalmát.

karácsonyi linzer
Karácsonyi linzer (Fotó: Depositphotos)

Hozzávalók:
42 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája
16 dkg cukor
fél citrom leve és héja
1 evőkanál rum
fél csomag sütőpor
némi tejföl

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát készítünk, ha nehezen állna össze, tejfölt adunk hozzá, de ne essünk túlzásokba. Vékonyra – igazán vékonyra – nyújtjuk, különböző formákat szúrunk ki belőle. Páros számút érdemes minden formából, mert mint a neve is utal rá, majd össze kell őket ragasztgatni őket, vagyis nem baj, ha minden darabnak lesz párja. Minden második tetejét megszórjuk vagdalt dióval, esetleg szórócukorral, mákkal. Sütőpapírra téve világosra sütjük őket. Ha kihűltek, sűrű baracklekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk. Fémdobozban sokáig eláll.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!