Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 16. 15:00 | László Márta

Karácsonyi extra csokis-narancsos muffin

Akármilyen egészségtudatos ember is vagy, az ünnepekkor Neked is kijár egy kis élvezet! Kifejezetten ilyen helyzetekre fejlesztettek ki olyan muffin-port, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Bár nem csak karácsonykor fogyaszthatod bűntudat nélkül ezeket az ínycsiklandó táplálék-kiegészítőket, most kifejezetten az ünnepre mutatom ezt a receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával.

Csokis muffin, Kép: pixabay

Illusztráció, Kép: pixabay

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Csokis-Narancsos Muffin alap
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 4 ek kakaó
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé durvára vágva
  • 10 dkg törökmogyoró durvára vágva + a díszítéshez 12 szem

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl kókusztej
  • 1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)
  • 5 ek kakaó
Szilvalekváros karácsonyi linzer
Teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel is lehet isteni linzert készíteni, bizonyíték erre ez a recept, amiből már-már büntetlenül falatozhatunk az ünnepek alatt. Bár azért ha az ember megtalálja a mértéket, az sosem árthat.

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és béleld ki a 12 darabos muffin formát muffinpapírokkal. Keverd össze a Scitec Protein Muffin alapot a fahéjjal, a kakaóval és a vízzel, majd forgasd bele a csoki darabkákat. Töltsd meg a muffin formákat és süsd 12-15 percet, tűpróbával ellenőrizd. Vedd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és töltsd habzsákba, vagy zárható nejlonzacskóba, aminek levágod a sarkát. Díszítsd a muffinok tetejét a krémmel, és a tetejébe nyomj egy-egy szem mogyorót.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább
fogyókúra, karalábé, sütő, vitamin

Egyszerű francia karalábém

A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál hasznosabb! Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!