Facebook hozzászólás
380

Kapros-joghurtos uborkakrémleves

Valamiért itthon a hideg levesek többségükben gyümölcsből készülnek. Pedig egy friss, sós fogás nagyon jól tud esni ilyen hőségben! A kapor sokak számára megosztó fűszer, de aki szereti, ezt a levest imádni fogja!

Kép: Healthy and wise

Hozzávalók
60 deka kígyóuborka
2 doboz natúr joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 citrom leve
4 deci zöldségleves (lehet kockából is)
5 deka durvára vágott dió
só, fehér bors
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott kapor

Elkészítése
Az uborkákat meghámozzuk, félbevágjuk, kiskanállal kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, felöntjük a zöldséglevessel és a joghurttal. Sózzuk, borsozzuk, és simára turmixoljuk. A leves tetejét a finomra vágott kaporral és a durvára vágott dióval díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Életforma-tippek


Az uborkás ételeknek majdnem olyan fontos alkotóeleme a fokhagyma, mint maga az uborka. Így hát zöldséghámozó vagy -szeletelő helyett ezt a fokhagymadarálót ajánljuk, amellyel meg is tisztíthatjuk a gerezdeket, és csak 1290 forintba kerül.
Persze az Életforma Shopban mindenféle zöldségszeletelők és -hámozók is kaphatók!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!