Facebook hozzászólás
567

Kakaós csiga házilag

Számtalan jobbnál jobb recept létezik a házi kakaós csiga elkészítéséhez, megmutatjuk, Enikő hogyan készíti.

Kakaós csiga házilag, Kép: Pleskó Enikő
Kép: Pleskó Enikő

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg túró
25 dkg sima liszt
fél dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
3 evőkanál olvasztott vaj – esetleg olaj (a töltelék alá)
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A hozzávalókat a tésztához összekeverem, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtom téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem, és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-11 percig sütöm (légkeveréses sütőben).

Kakaós csiga, a kényeztető reggeli
Kevés jobb dolgot ismerek, mint a házi kakaós csigát. Erre ébredni vasárnap reggel pedig maga a kéjmámor. De egye fene, ha bármelyik hétköznap reggel ezzel ébresztenének, azt se bánnám!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!