Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 19. 16:00 | Kandikó Éva

Juhtúrós lángos

A lángost nem lehet megunni! Önmagában sem, ráadásul mindig új arcát mutatja, amikor más-más ízesítés kerül rá. A tejföl, fokhagyma már-már sablonosnak számít, érdemes kipróbálni egy kis juhtúróval is. A tejföl persze maradhat…

Kép: Életforma archív

Hozzávalók
25 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás
1,5 dkg friss élesztő
juhtúró

étolaj

Elkészítése
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, az élesztővel,  tojással, a sóval és kevés étolajjal hólyagosra dolgozott tésztát készítünk. Kb egy óra, meleg helyen történő kelesztés után bő zsiradékban kisebb méretű lángosokat sütünk. Tálalás előtt  juhtúrót morzsolunk rá, és tejföllel meglocsoljuk.

Kenyérlángos, a magyar pizza
Ugye tudjuk, hogy a töki pompost nem akkor találták fel, amikor a kézműves vásárokon és fesztiválokon elkezdték árulni méregdrágán? De nem ám! Régen, amikor kemencében sült a kenyér, a megkelt tésztából mindig lecsippentettek egy darabot, amit a gyerekeknek sütöttek meg, aztán a kamrában található finomságokkal gazdagon megrakták. Őrizzük meg a hagyományainkat, és bátran álljunk neki a pompos sütésnek otthon is!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább
amerikai, BBQ, cheddar sajt, étvágygerjesztő, leves, tortilla chips

Tex-Mex leves

Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program. Ezért felvezetésnek íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!