Facebook hozzászólás
894

Japán palacsinta – sós és pikáns!

A japán konyha egészséges, friss és különleges. A talán már ismert szusi mellett pedig hatalmas lehetőségeket tartogat még! Itt van például az okonomiyaki, ami egy palacsintaféle – legalábbis ami a tésztáját illeti. De akár japán pizzának is tekinthetjük. Minden esetre nagyon finom!

Kép: Wikimedia

Hozzávalók
● 25 deka káposzta
● 1 szál póréhagyma
● 8,5 deka teljes kiőrlésű liszt
● 2 tojás
● 1 evőkanál olívaolaj
● só
A tetejére:
pirított mandula, snidling és más friss zöld fűszerek, ízlés szerint

Elkészítése
A káposztát és a hagymát aprítsuk fel, majd egy tálban keverjük össze a sóval és a liszttel. Forgassuk össze, amíg a liszt egyenletesen bevonja a zöldségeket, majd üssük hozzá a két tojást, és keverjük jól el. Egy nagy, lapos serpenyőben a felmelegített olajra tegyük rá a káposztás keveréket, és egy spatulával nyomkodjuk lapos palacsintává. Süssük 4-5 percig, amíg az alja aranybarna lesz, aztán fordítsuk meg vagy egy nagy lapos kanállal, vagy úgy, hogy a serpenyőből egy tányérra csúsztatjuk, arra egy másik tányért borítunk, így együtt megfordítjuk a palacsintát, és visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. A tészta másik oldalt is aranyszínűre sütjük. Ha kész, tányérra csúsztatjuk, és megszórjuk a pirított mandulával meg a zöldfűszerekkel. Meglocsolhatjuk pár csepp balzsamecettel is. Azonnal tálaljuk!

Életforma-tippek

A tésztába keverhetünk mást is, például apróra vágott sonkát vagy tenger gyümölcseit is.

Ez egy alap „feltét”, de – a pizzához hasonlóan – bármi mást is tehetünk rá: sonkát, szalonnát,  pirított gombát.

A tetejére tehetünk majonézt is, vagy keverhetünk hozzá öntetet ketchupból, szójaszószból és Worcestershire-mártásból is 3, 1/2, 1 arányban.

Keverjük-kavarjuk – ez az okonomiyaki egyik fő eleme, aztán meg szépen kisütjük. A kavargatáshoz ajánlunk egy szép kerámia keverőtál-szettet, ha nem is használod mindet egyszerre, biztos, hogy jó, ha vannak különféle méretű tálak a különféle előkészítő munkákhoz. Ezek ráadásul még díszei is lehetnek a konyhádnak. Az 5 darab különféle méretű tál ára 1.990 forint.

Ami pedig a japán palacsinta kisütését illeti, itt valóban a viszonylag vastag és nem homogén, emiatt könnyen törő tészta megforgatása az igazi feladat. Ezt viszont – a receptben leírtakon kívül – remekül meg lehet oldani egy dupla serpenyővel, igazán könnyű egyikből a másikba fordítani az okonomiyakit. Persze külön is használhatod a két edényt. A dupla serpenyő 3.590 forintba kerül.

Az Életforma Shopban persze nagyon sokféle serpenyő közül válogathatsz.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!