Facebook hozzászólás
765

Jambalaya

A jambalaya amerikai-spanyol-francia étel, emlékeztet a rizottóra és a paellára is. Spanyol bevándorlók készítették először, a méregdrága sáfrányt paradicsommal helyettesítve. New Orleansban alakult ki mostani formájában, karibi befolyásra kerültek bele jellegzetes fűszerei, a cayenne bors, a koriander, az oregánó, fokhagyha, chili.

Jambalaya, Kép: pixnio.com
Jambalaya, Kép: pixnio.com

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
20 dkg prosciutto
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db szárzeller
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db paradicsom
20 dkg rizs
2 evőkanál Worchestershire szósz
1 kanál Tabasco
fekete bors
chili por
1 dl olíva olaj
6 dl húsleves

Elkészítés:
A húst, a sonkát és a zöldségeket kockára vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a csirkét, a sonkát, fűszerezzük borssal, chilivel, sóval. Kissé összepirítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük a húst és a sonkát a serpenyőből, mehet a helyére a finomra vágott hagyma, fokhagyma, felkockázott paprika és zeller. Megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, Worchestert, Tabascót. Ekkor visszatesszük a húst, rövid ideig pároljuk őket. Belekeverjük a rizst, felöntjük 5-6 dl húslevessel, és addig pároljuk, míg a rizs felszívja a levet.

Jambalaya
A jambalaya a cajun konyha remeke, melynek központi helyei Louisiana és New Orleans. Tulajdonképpen mondhatjuk rá azt is, hogy egyfajta rizses hús, elengedhetetlen kelléke a kolbász, de mivel ez is olyan recept, melyet mindenki másként készít, ezért ahány ház, annyi jambalaya.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!