Facebook hozzászólás
458

Ízorgia! Füstölt sonkás vörös lencse – sárgabarackkal

Füstölt is, édes is, csípős is, és elkészül 15 perc alatt, mi az? Egy nagyon pikáns vacsora, melyet most két személyre és gyertyafény mellé szántuk. Persze dupla adagban az egész család jól lakhat vele. A chilivel azonban óvatosan bánjunk, ha gyereket is kínálunk!

 

 

Kép: Wikimedia és Pixabay

Hozzávalók
1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
13 dkg vörös lencse
1 teáskanál zöldséglevespor
1 szárított chilipaprika
4 fél sárgabarack(konzerv)
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz

2 szelet pácolt és füstölt sonka vagy karaj

Elkészítése
A vízforralóban bő 4 dl vizet felforralunk, a vöröshagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk.
Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, és a hagymát közepes lángon megpároljuk benne. A megmosott lencsét kicsit együtt pároljuk vele, majd ráöntjük a vizet, és belekeverjük a levesport. A chilit belemorzsoljuk, és a lencsét kis lángon 5 percig főzzük.
Ez alatt a sárgabarackot gerezdekre vágjuk. Az ecettel és a mézzel a lencséhez keverjük, és sóval ízesítjük. A sonkaszeleteket a lencsére tesszük, és az egészet lefedve további 5-7 percig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.
Hozzá sós stanglit vagy sült burgonyát ajánlunk.

Tipp: Grillezett virslit is tálalhatunk mellé.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!