Facebook hozzászólás
293

Indiai currys csirke aszalt áfonyával

Egyre többen nyitottak az egzotikusabb ízekre is, ezért most egy indiai curryt ajánlunk. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a különleges fűszereket pedig szerencsére mára minden nagyobb szupermarketben be lehet szerezni.

Hozzávalók 4 személyre:

2 gerezd fokhagyma

1 diónyi gyömbér

1 hagyma

4 csirkemell filé (darabja kb. 120 g)

1 ek vaj

1/2 tk kurkuma

1 tk cayenne-i bors (chili)

2 tk őrölt koriander

1/2 tktikka masala

300 g illatos rizs/ basmati rizs

400 g joghurt (3,5 %-os zsírtartalommal)

50 g dióbél

100 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya

1/2 csomó koriander

Elkészítése:

1. Megpucoljuk a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát. A hagymát nagyon kicsi kockákra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért is egészen finomra aprítjuk. A csirkemell filéket megmossuk, szárazra töröljük, és falatnyi darabokra felkockázzuk.

2. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, a csirkemellet aranybarnára sütjük. Ha kész, kivesszük és félretesszük. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért beletesszük a serpenyőben maradt zsiradékba és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet, és felöntjük egy deciliter vízzel. Felforraljuk és 1-2 percig forrni hagyjuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a joghurtot (többet nem forraljuk fel, különben a joghurt összeugrik).

3. A rizst a csomagoláson olvasható elkészítési útmutató szerint megfőzzük. Közben a dióbelet durvára aprítjuk. Az aprított diót és az amerikai tőzegáfonyát beletesszük a currybe, és 3-4 percig állni hagyjuk. A koriandert megmossuk, szárazra rázogatjuk, és a leveleket letépjük a szárról. A curryt a rizs mellé adjuk, és a korianderrel meghintve tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!