Facebook hozzászólás
826

Hús nélkül is finom! Csőben sült erdei gombás brokkoli

A húsvét előtti negyvennapos böjt idén már február 13-án elkezdődött, a hagyományokat követőknek minden bizonnyal megörvendezteti ez a húsmentes, ám nagyon ízgazdag fogás. A hús nélküli ételek élvezetéhez persze nem kell sem vegetáriánusnak lenni, sem böjtöt tartani, a táplálkozás egészséges egyensúlya érdekében is érdemes húshagyó napokat tartani. S ha jól kitalált ételről van szó, ez még csak lemondással sem jár. A csőben sült erdei gombás brokkoli pont ilyen! Íme, a receptje!

Fotó: Konyha & Fürdő/Bartos Gyula

Hozzávalók:

1 kiló brokkoli
20 deka erdeigomba-keverék
10 deka póréhagyma
20 deka vaj
10 deka liszt
30 deka reszelt sajt
8 deci tej
1 teáskanál őrölt szerecsendió

A brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, a feldarabolt póréhagymát, gombát, brokkolit serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Besamelmártást készítünk, amihez vajon lisztet pirítunk, az felöntjük tejjel, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

Ezután tepsibe tesszük a zöldségeket, és ráöntjük a besamelmártást, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Forrás: Konyha & Fürdő magazin



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!