Facebook hozzászólás
525

Hot Becherovka – a forró pillanat

Ki ne kóstolgatna karácsony közeledtével egy jó kis meleg forralt bort vagy koktélt? Aki kilátogat Budapesten a Bazilika előtti térre, illetve a környező utcákba, mindkettőt megteheti! Ott lestem el ezt a remek kis koktélt! Készítsd el Te is, meglátod, mennyire könnyű lesz tőle a karácsonyi készülődés!

Hozzávalók 4 adaghoz:

Különböző becherovkás üvegek egy áruház polcain, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia
  • 5 cl Becherovka
  • 2 dl forró víz
  • szelet citrom
  • teáskanál méz (vagy cukor)

 

Elkészítés:

Egy lábosban forrald fel a vizet, majd önts bele adagonként 5 cl Becherovkát. Vigyázz, hogy a lehető legkevesebb alkohol párologjon el, ezért ne túl sokáig ne hevítsd. Add hozzá a mézet (vagy cukrot), majd végül citrommal kerekítsd az ízét. Végy egy átlátszó falú bögrét, legjobb, ha olyat használsz, amiben latte-t vagy forró csokit szokás felszolgálni, és öntsd bele a  forró koktélt. Díszítéskor használj citromot és fahéjat. Egészségedre!

A Bazilika előtti adventi vásárról itt olvashatsz részleteket!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!