Facebook hozzászólás
600

Házi lángos – jobb, mint a strandon!

A lángos hozzátartozik a nyárhoz. Persze elsősorban strandon, vízparton szoktunk lángost enni, de miért ne tehetnénk meg ezt otthon is? És persze nem csak nyáron…

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
(10 darab)
1 kiló liszt
5 deka élesztő
1 kiskanál cukor
4 deci tej
3 egész tojás
2 deci tejföl
1 evőkanál só
1 liter olaj a sütéshez

Elkészítése
Az élesztőt a langyos cukros tejben 10-15 perc alatt felfuttatjuk, majd a liszthalom közepébe vájt kis lyukba öntjük. A tojásokat egyenként ráütjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, és jól összedolgozzuk. Ha nem eléggé lágy a tészta, akkor adjunk hozzá egy kis vizet. A tésztából olajos kézzel 10 egyforma golyót formálunk, majd mindegyiket kézzel széthúzva körülbelül 1 centi vastag lángosforma karikára nyújtjuk úgy, hogy a szélein vastagabb, a közepén pedig vékonyabb legyen.
Forró olajban a lángosok mindkét oldalát 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük, és az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Natúron, olajjal kikevert fokhagymával, tejföllel és reszelt sajttal kínálhatjuk.

Életforma-tippek

A nyers lángostészta hűtőben akár több napig is eláll belülről kiolajozott nejlonzacskóban.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Nyáron az ételek tálalásához, különösen, ha zsírosak – márpedig a lángos az – nagyon jók a különböző méretű faedények. Mi most ezt a tálat ajánljuk, szépen elférnek rajta a finom lángosok.
Ha kedveled a fából készült dolgokat, az Életforma Shopban nagyon sokfélét találhatsz, többek között szetteket és osztott tálalótálakat is!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!