Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2016. május 07. 19:00 | László Márta

Házi hagymás rostélyos Márti konyhájában

Hagymát eszem hagymával…! Emlékeztek Scneider Mátyás fuvarozó küzdelmére Schneiderné őnagyságával és nem utolsó sorban Hyppollittal, a lakájjal? A második magyar hangosfilm sikere ma is töretlen. Vicces, hogy a mozi forgatására egy német cég bérelte a stúdiót és a felszerelést. A szerződésben benne volt, hogy amint felvette a német stáb a napi anyagot, magyar színészekkel magyarul is leforgatják ugyanazt. Annyira nem bíztak a sikerben, hogy még a lámpákat sem állították át az alkotók. A német variáció hetek alatt megbukott. Nálunk még ma is fogalom Kabos, Csortos, Haraszti Mici, a hagyma és még sokan mások!… 

Hagymás rostélyos zöld salátával tálalva, Kép: László Márta

Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • fél kg marhafelsál
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • fél kg krumpli
  • mustár
  • flekken fűszerkeverék
  • olaj, vaj, bors, só

Elkészítés:

A fűszereket jól keverd össze, majd kend be vele alaposan a négy szelet húst. Hagyd így állni legalább egy órát, de az se, ha már előző nap befűszerezed. A szeleteket bőséges, forró olajban süsd ki, majd tedd át egy másik edénybe, és kevéske vízzel lassan párold puhára! A hagymákat csinosan karikázd fel, de se túl vékony, se túl vastag ne legyen, majd sózd le. Végy egy panírozáshoz is használható tálat, tégy bele sima lisztet, és forgasd meg benne a hagymakarikákat, de csak annyira, amennyit épp felvesz!. Több “tételben” dobd forró olajba, és süsd ki. Végy egy jénait, béleld ki papírtörölközővel, és dobd bele a kész karikákat. (Előtte nem árt, ha bekapcsolod a sütőt, hogy ott tartsd melegen a karikákat, amíg a többi “alkatrész” el nem készül!) Vágd a krumplit kockára, olajos vajban süsd ki, és ha a hús is megpuhult, jöhet a tálalás, a hagyma a hagymával… Adj hozzá bőven mustárt!

Nem árt, ha egy finom salátát is kínálsz hozzá, itt az én ötletem!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!