Facebook hozzászólás
281

Halas krumplilepény Mártinál

Ezt a receptet kényszerből találtam ki. Külföldről hazatérve üres volt a hűtő, ámde ebédnek lennie kell! Mi legyen? Nem volt otthon csak egy doboz paradicsomos halkonzerv meg némi krumpli. Ezt kreáltam, és nem hiába! Próbáld ki!    

Szardíniaraj, Kép: pixabay
Szardíniaraj, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1/2 kg krumpli
  • 1 doboz paradicsomos szardínia konzerv
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek liszt
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • olaj a kisütéshez

Elkészítés:

Pucold meg, majd reszeld le a burgonyát! (Nem kell kézzel, a legegyszerűbb robotgépnek is van ilyen funkciója!) A masszához add hozzá a szardíniát, és a liszten kívül minden alkatrészt! Ha összeállt a massza, akkor jöhet a liszt. Fogj egy evőkanalt, és szaggass kis „pogácsákat” a forró olajba! Süsd pirosra, majd tedd szűrőpapírra. (Én előkaptam egy doboz gyorsrizst, ez volt otthon.) Tálald párolt rizzsel! Jó étvágyat!

Szardíniás tálam estére
Sokaknak biztosan egy mediterrán est jut eszükbe erről a remekbe szabott kis receptről. Az egészet úgy találtam ki egy este, hogy konkrétan csak ennyi hozzávaló volt itthon. Összedobtam, és nagy sikere volt. Halat enni pedig nemcsak egészséges, hanem valami isteni! Ezt is próbáld ki!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!