Facebook hozzászólás
994

Hagyományos házi céklasaláta Mártinál

Soha nem felejtem el anyukám örömét, amikor annak idején valahol külföldön megvettük az első hullámos élű kését – eredendően kifejezetten a cékla szeleteléséhez. Azóta persze nekem is van, és imádom, mert más célt is szolgál. A cékla pedig számomra az első számú savanyúság – még akkor is, ha leve soha nem jön ki semmiből!

Céklasaláta, Kép: László Márta
Kép László Márta

Hozzávalók:

  • cékla
  • salátalé
  • köménymag
  • reszelt torma

Elkészítés:

Főzd vagy inkább süsd meg a céklákat. (A sütés után ízletesebb!) Ha megpuhult, dobd gyorsan hideg vízbe, mert akkor könnyebben lejön a héja. (Hústűvel ellenőrizd! Ha könnyen belemegy, már puha!) Hámozd meg, majd szeleteld fel – használj hullámos vagy bármilyen más, díszítő kést. Tedd üvegekbe, add hozzá a köménymagot, a tormát. Irány a hűtő pár napig! Isteni nyári savanyúság!

Nálam koronával jár a patiszon
Kedvenc biozöldségesem rendre megörvendeztet egy-egy patiszonnal. Kezdetben idegenkedtem tőle, de mára nagyon megkedveltem! Gyorsan királyi fogást készíthetsz belőle! Persze, hogy Neked is először az jut eszedbe, hogy kirántod! Igazad van! Nagyon gyorsan kész, isteni finom, és ha úgy adódik, hogy este 6 után tudsz csak vacsorázni, akkor is nagyon jól esik! És még egy fontos: nem terheli meg a gyomrod! Láss neki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!