Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. december 26. 10:00 | Kandikó Éva

Hagymás burgonyasaláta

Klasszikus karácsonyi saláta a rántott hal mellé, a magyar háztartások jelentős részében elkészítik minden karácsonykor. Persze másfajta rántott ételek mellé is remek köret.

Hagymás burgonyasaláta, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
3 fej vöröshagyma
4 evőkanál ecet (10 %-os)
1 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál cukor
só,bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, fél centi vastag karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén karikákra vágjuk. Az ecetet, cukrot, olajat feloldjuk fél liter vízben, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük egy nagy tálban. Ráöntjük a hagymás burgonyára, és alaposan behűtjük, érleljük.

Kakukkfüves tojássaláta
Mit készítsek vacsorára? Örök kérdés. Segítünk! Kakukkfüves tojássalátát készítsünk. Tizenöt perc alatt készen van, újabb 15 percre a hütőbe tesszük és már tálalható is!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!