Facebook hozzászólás
584

Gyümölcskenyér – családi recept

Juhász-Váczi Heni is szeretne Kitchen Aid gépet nyerni, bizonyára ezért küldte el nekünk nagymamája szuper gyümölcskenyér receptjét, amit a nagymama után édesanyja sütött évekig, most pedig Henin a sor, hogy elkészítse az ünnepekre a családi sütit.

Gyümölcskenyér, Kép: Juhász-Váczi Heni
Kép: Juhász-Váczi Heni

Hozzávalók:
6 db tojás
30 dkg liszt (én már évek óta tönkölylisztet használok)
30 dkg cukor (ezt 25 dkg nyírfacukorral vagy eritrittel pótolom)
1 rúd vanília kikapart bele
igény szerint sütőpor – én nem szoktam használni, anélkül is jól működik
15 dkg dió
10 dkg mandula
15 dkg mazsola fél napra rumaromás vízben áztatva
kb. 8 dkg aszalt szilva
kb. 8 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:
A diót és mandulát egy vastagabb zacskóba teszem és húskalapáccsal apóra zúzom a zacskóban. Nem szeretem darálni, mert úgy beleég a kenyérbe, így viszont finomra pörkölődik benne. Utána összekeverem az aszalványokkal és egy evőkanál lisztet keverek hozzá. A tésztához a tojás sárgáját a cukorral és a vaníliával fehérre keverem. A fehérjéből habot verek. Utána a liszttel együtt mindent összekeverek. Vajazott, lisztezett őzgerincekbe öntöm a sűrű, de még folyékony tésztát, majd a tetejére felezem az összekevert diót, mandulát, aszalványokat. Fakanállal kissé beledolgozom a tésztába, de úgy, hogy ne üljön le a gerinc aljára. 170 fokon 45 percig sütöm légkeveréses sütőben. Miután kihűlt, lehet csokoládéval is bekenni. Hűtőben, fóliában 2-3 hétig is friss marad.

 

Házi műzli szelet
Egészséges rágcsa, tízóraira is csomagolható, és olcsóbb, mint a bolti. Elkészítése kicsit ragacsos elfoglaltság, de változatos ízeket állíthatunk elő. Elő a turmixszal!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!