Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. január 04. 14:45 | László Márta

Gyors újévi sült a legelfoglaltabb háziasszonyoknak

Akkor is tudsz isteni sülthúst készíteni, ha semmire nem érsz rá, de van egy mikród. Ezt a konyhai kütyüt lehet szídni, lehet dícsérni, de bizony óriási segítség! Zamatos benne a sülthús, de ha lefagyasztod a karajt, gyönyörű és ínycsiklandozó lesz a reggeliző asztalon vagy az uzsonnás szendvicsben is. Egyébként nem kell ehhez újév! Mindig bevethető!

Sertéssült díszítve, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott karaj
  • 1 kk bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej föröshagyma
  • ½ kg disznózsír

Elkészítés:

A karajt megmossuk, itatópapírral kisség megszárítjuk, majd a fokhagymával megtűzdeljük. A só-bors-paprika triumvirátust egy kis tálkában jól összekeverjük, és bedörzsöljük vele a húst. Egy spéci mikrotálba vagy egy mély jénaiba tegyük bele a zsírt, és forrósítsuk kb. 10 percig. Ha sima a tál alja, tegyünk bele egy minden díszítés nélküli üveg- vagy porcelántányérkát, és arra helyezzük rá a húst. Szórjuk meg tisztított hagymakarikákkal, és lefedve süssük 13 percig. Ezután várjunk pár percet, fordítsuk meg a húst, majd újra lefedve, ismételten süssük 13 percig. Hagyjuk még 10 percet pihenni a helyén, mert akkor szebben tudjuk szeletelni. Párolt rizzsel, rizi-bizivel, gombaszósszal, aszalt paradicsommal vagy főtt krumplival tálajuk. A garnérungot kicsit locsoljuk meg a pecsenyezsírral.

Malacod van!
Bámulom azokat a szakácsokat, akik meg tudnak sütni egyben egy malacot úgy, hogy minden porcikája puha, a bőre ropogós – mondta egykori kolléganőm, amikor férjemmel távol-keleti hajóutunkról érkeztünk haza, és elmeséltem a finomságot. Szakács barátunk csak annyit mondott, néha ő is csodálkozik, hogy sikerül! Szerintem a titok a malac hasába rejtett nyitott sörösüvegben keresendő. Mindenesetre láss hozzá minél előbb!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csöröge, egytálétel után, fánk, farsang, sütemény

Rékasi farsangi csörögefánkom

Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!