Facebook hozzászólás
219

Gyors sült rákfarok – Márti kedvence

Ez egy könnyű thai recept. Valahol Sziracsa környékén tanultam. Azt szokták mondani, hogy az ottani, egyébként is igen gazdag és finom konyhák közül épp Sziracsa vidékén készítik a legcsípősebb fogásokat. Láttam négy lányt ebédelni egy asztal körül. Középen állt egy pezsgősvödör teli jéggel. Amikor már ők sem bírták a csípősséget, akkor meghúzták az épp kiolvadt jegyet. Te is adhatsz hozzá csípős szószt, de így is nagyon pikáns lesz! 

Sült garnélarák, Kép: pixabay
Sült garnélarák, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 kg garnélafarok
  • 2 tojás
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • kevés liszt
  • 1 gerezdekre vágott citrom

Elkészítés:

Tisztítsd meg a rákfarkakat, mosd meg, papírtörölközővel itatgasd le. Üsd fel a tojást, ízesítsd sóval, borssal. A rákfarkakat lisztezd be, majd mártsd az ízesített tojásba, és dobd a forró olajba. Párolt rizzsel, forrón tálald a citromgerezdek díszítésével.

Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti
Legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden! Próbáld ki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!