Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. november 03. 14:45 | László Márta

Gyors palacsinta, gyors töltelék, gyorsan jött bulihoz

Teli találat a palacsinta minden időben. Lehet benne édes vagy sós töltelék, mindegyik menő. Ez a tászta egy turbó gyors változat, ha nem hagyod állni, akkor is jó! Ráadásulk attól, hogy olaj van benne, nem éghet oda, és nem lesz büdös a konyha! Ez csupa jó hír! Elég előtte egy gyors gulyásleves, és az egész nap a téd!    

Palacsinták, Kép: wikimedia

Palacsinták, Kép: wikimedia

Hozzávalók a tésztához: 

a töltelékhez:

Elkészítés:

Keverd össze az alaktrészeket egy habverővel alaposan, majd hagyd állni. Na, persze vannak olyan esetek, mint ma, amikor váratlanul kopogtatott be néhány ifjú barátom, akik hogy, hogynem, még aznap nem ettek,ezért aztán, a leggyorsabb megoldást kell válaztani. Szóval jön a palacsintasütő, picit megolajoztom, és kisütöm az első páldányt. Ha sikerül jó, ha nem, ne bánd… Innntől kezdve már mind sikerül, mert nem kell olajozni a palacsintasütőt! Mellesleg ezzel a módszerrel nem lesz olajszagú a konyha, és szerintem a tészta is könnyebb!

Keverj össze egy tálkában kakaóport kristályzukorral – ízlésed szerint. Tedd ugyanezt a fahéjjal, és ha van ottjon egy kis savanykás lekvár, azt is kapd elő! Töltsd meg a palacsintákat, tekerd fel, majd locsold meg őket egy kis sangriával. Adj hozzá egy kellemes vörösbort, és pillanatok alatt csend lesz a házban… Jó étvágyat!

Anyukám mesealmása – tényleg álom!
Csak úgy ragyognak a piacon a különböző almák! Nemrég Szekszárdon jártam, és az oda vezető egyik mellékúton, egy almáskertnél álltam meg, ahol rengeteg finom gyümölcsöt vettem a kicsitől a nagyig, a zöldtől pirosig, a csíkosig. Alig vártam, hogy beleharaphassak az egyikbe, és már éreztem is a számban ennek a sütinek az ízét! Alig vártam, hogy nekiállhassak. Anyukámtól tanultam ezt a mesés mesealmást, amit gyerekkoromban akár csukott szemmel is képes volt elkészíteni!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

advent, áfonylekvár, Alsó-Ausztria, desszert, karácsony, mák, mogyoró

Waldvierteli máktorta karácsonyra

Ebben, az Alsó-Ausztriából kapott receptben minden benne van, ami csak találkozhat az ünnepekkor egy sütiben: mák, mogyoró, tojás.

Tovább
advent, Alsó-Ausztria, édesség, karácsony, mák, ünnep

Mákos-vaníliás kifli adventre

Édes testvérek a mák és a karácsony! Mi sem bizonyítja jobban, mint Rosemarie Neuwiesinger máktermelő receptje Alsó-Ausztriából.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!