Facebook hozzászólás
321

Gyors bolognai

Az igazi sugo persze az, amit órákon át főznek, de a mi paradicsomlevünkkel is finom olaszos ragukat varázsolhatunk az asztalra. Én most kaptam több liter házi paradicsomlevet, így egy üveggel gyorsan elhasználtam erre  célra.

Hozzávalók:

30 dkg darált marhahús

1 liter paradicsomlé

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

babérlevél

oreganó, bazsalikom

só, bors, cukor

 

forrás: sxc.hu

A hagymát kockára vágom és megpirítom, mehet rá a marha, piruljanak együtt ameddig a hús ki nem fehéredik. Közben sózzuk, borsozzuk. Akkor mehet rá a paradicsomlé. Ne egyszerre öntsük mindet hozzá, hanem ahogy fő el róla a lé, pótoljuk. A fokhagymát dobjuk bele a zöldfűszerekkel együtt. A paradicsomlé ízétől függően egy kis cukrot is adjunk hozz, hogy ne legyen túl savanyú a mártásunk.

Ha a a hús megpuhul kész is van a szósz. Főtt tésztával és egy kis sajttal nagyon gyors ebéd, de tölthetjük levelestésztába, így remek uzsonna lesz belőle.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!