Facebook hozzászólás
807

Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával

Az édeskömény a mediterrán és a közel-keleti konyha egyik meghatározó alapanyaga. Sütve, főzve, és nyersen is pompás ízt ad az ételeknek. Nagyon jól beilleszthető a diétás, fogyókúrás étrendbe mert gyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, ráadásul még a kalóriatartalma is alacsony – ajánlja receptjét – írja az Őrülten jó ételek szerkesztője.

Édeskömény laskagombával, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A sertésakarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, megszórjuk borssal és egy fél citromlével elkavart olívaolajjal betapicskoljuk, be pácoljuk, majd 3-4 órán át pihentetjük. Megsózzuk és grillen, grillserpenyőben szépen megsütjük. Tálalásig melegen tartjuk. Az édesköményt felszeleteljük. A laskagombát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt édesköményt sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel ami ellepi és a kívánt puhaságúra pároljuk, az utolsó pillanatokban aprított petrezselymet szórunk közé és pár csepp citromlével még pikánsabbá tehetjük. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk. Köretnek megpucolt burgonyát főztem, de a vizébe szórtam 1-2 db babérlevelet, sót, borsot, a tetejére egy kiskanál fűszerpaprikát hintettem. Ez kérem nem véletlen történt, ugyanis a Mamikámtól tanultan, levest készítettem a burgonya főzővizéből, fokhagymás rántással és sok-sok  cérnametélttel.

Rozmaringos kacsa és bazsalikomos cékla – sütve
Fantasztikkus szerzőnk mostanában ezekre az alapanyagokra kattant rá! Most így készült e fogás, ami még nem zárja ki hogy holnap nem lesz-e egy picit más – írja Steffel Csaba. Ha már készítettél kacsamellet, és sült céklát, készítsd úgy, mert nincs is más dolgod, és hangolj rá ezekre az ízekre!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!