Facebook hozzászólás
229

Grillezett mandulás-citromos sertéskaraj

Nem csak a megszokott fűszer kombinációkkal érdemes kísérletezni a grillen. Néhány elsőre oda nem illő dolog – ezúttal például a mandula – kellemes meglepetéseket tartogat.

Kép:sxc

Hozzávalók:

6 szelet sertéskaraj,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomag újhagyma,
4 közepes paradicsom,
1 evőkanál olaj,
3 evőkanál méz,
2 cukkini,
5 deka durvára darált mandula,
5 deka fűszervaj.

Elkészítése:

a hússzeleteket megkenjük a 2 evőkanál mézzel, az összenyomott fokhagymával, és néhány órára a hűtőbe tesszük. A megmaradt 1 evőkanál mézet összekeverjük az olajjal és a darált mandulával. A felkarikázott paradicsomot és cukkinit enyhén sózzuk, borsozzuk, és a forró rácson a pácolt hússal együtt sütni kezdjük. Sütés közben a hússzeleteket a mézes-olajos-mandulás mártással kenegetjük, ami szépen rápirul.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!