Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 29. 10:00 | Hegyvári Zoltán

Göngyölt csirkemell bbq szósszal

A nyár nagy ajándéka a grillezés. Vannak a műfajban kezdők, és haladók, ez a recept inkább az előbbi csoportnak kedvez.

Göngyölt csirkemell bbq szósszal, Kép: husimado.blog.hu

Kép: husimado.blog.hu

Egy dupla csirkemellből kiszedem a középső csontot – így egy mellből két darab töltött henger fog készülni. A két fél mellett hosszában késsel bevagdostam, majd kiterítettem és folpack alatt kiklopfoltam őket. A kilapított húsokat egyenként alufóliára tettem, majd sóztam, illetve spenótlevéllel és előfőzött répa és sajt hasábokkal pakoltam meg. Amint egymás mellé rendeztem őket, azután hosszanti irányba feltekertem a húst, majd a fóliával összefogattam kábé úgy, mint egy szaloncukrot.

Amint előkészítettem a hengereket, nekiálltam a cevapnak, amihez a Fűszerész csevapcsicsi keverékét használtam. A steak burgonya gyakorlatilag héjában előfőzött burgonyákat jelent, amiket majd a grillrácson fejezek be.

Barna cukorból, fokhagyma granulátumból, fűszerekből, worcesterből és természetesen paradicsom sűrítményből főztem egy klassz bbq szószt, amihez természetesen még folyékony füstöt is adtam.

A húshengereket a grillen elősütöttem, de csak annyira, hogy a formájuk meglegyen, majd mikor megsült, kicsomagoltam.

Saslik
Négy perc alatt megnézhetitek, hogyan készíti Zoltán a saslikot, a leírás alapján pedig saját magatok is elkészíthetitek azt. Csirkéből, sertésből, pulykából is remek.

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!