Facebook hozzászólás
760

Gombával töltött tök

Amikor a bébitökök megjelennek a piacon, mindig örül a szívem: nemsokára lehet hetente akár többször is tökfőzeléket enni! De bébitökből egyértelműen töltött tököt kell készíteni.

Gombával töltött tök, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
egy zsenge tök
30-40 dkg gomba
fél cukkini (ha épp nincs maradék a hűtőben, el is maradhat)
1 tojás
1 marék zsemlemorzsa
néhány szál kakukkfű
1 pici fej vöröshagyma

bors
petrezselyemzöld
néhány szál kakukkfű

 

Elkészítés:
A tököt megmostam, héjastól ujjnyi széles karikákra vágtam, majd kiskanállal a magok nagyját kikanyarítottam a karikákból. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket. A gombát alaposan megmostam, egész apróra vágtam, majd az olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Rádobtam a gombát, a szintén kicsikre darabolt cukkinikockákat, a kakukkfüvet, sóztam, borsoztam, puhára pároltam, zsírjára sütöttem. Amikor langyosra hűlt, a tojással és a prézlivel elkevertem, majd a tök mélyedéseibe kanalaztam. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütöttem, végül pedig reszelt parmezánnal szórtam meg.

Kapros zöldbabfőzelék, ahogy a szomszéd fiú szereti
Az ember azt gondolná, gyerekjáték egy főzeléket elkészíteni. Ám a kezdő háziasszonyok valószínűleg nem így vélekednek erről. Ifjú szomszédasszonyom faggatott útban hazafelé, hogyan készítse el úgy a zöldbab főzeléket, hogy azt a párja is megemlegesse… Elmondtam, lépésről lépésre, ahogy én szeretem. Azóta a szomszéd fiú is így kapja.

Mentés



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!