Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 02. 19:00 | Krajcsó Judit

Gombás makarónis pizza – tészta tészta hátán

A hagyományos pizzához persze köze sincs, de ízhatása és talán a formája mégis arra emlékeztet. Aki pedig szereti a tésztát és főként a makarónit, az most örülni fog ennek a laktató egytálételes változatnak.

Hozzávalók:

  • 40 deka makaróni
  • 30 deka gomba
  • pulykamell sonka v. bármilyen felvágott
  • sajt,
  • ketchup,
  • oregano,
  • kevés vaj

öntet:

  • 2 tojás
  • 1 pohár joghurt v. főzőtejszín
  • kevés só

Makarónit sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a kockára vágott sajtot, és az előtte megdinsztelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és egy hőálló edénybe tesszük. A tetejére vajat darabolunk, megszórjuk reszelt sajttal, ketchuppal meglocsoljuk, ráöntjük az öntetet, és végül megszórjuk oregánóval. 2oo fokon előmelegített sütőben kisütjük. Miután kivesszük a sütőből ismét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

A csirkehúsos krumplifészek is egy remek különlegesség! Kipróbáltad már?

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

angol reggeli, póréhagyma, reggeli, szendvics, tojás, tonhalkonzerv

Tojásos tonhalkrém

Eszternek ez a tonhalas krém ízlik a legjobban, tehát az egri húsimádóéknál ez lesz a sztenderd!

Tovább
desszert, édesség, kukoricakeményítő, mandula, meggy, ünnepi asztalra

Nagyi meggyes mandulatortája

Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!