Facebook hozzászólás
1 035

Gombapörkölt sajtos puliszkával – déli szomszédainktól

Puliszkát legutóbb a nagyanyám készített itthon. Most egy kicsit más összetevőkkel és más helyről, Szerbiából gyűjtöttem be ezt a finomságot. Gombapörkölttel tálaltam a családom nagy örömére és étvágyára.

Hozzávalók:

Már a látványa is ínycsiklandó
Már a látványa is ínycsiklandó

Pörkölthöz:
30-35 deka gomba
2 kanál olíva olaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/3 bögre bujon (húsleves)
2kk citromlé
só, bors

Puliszkához:
3/4 bögre kukorica dara
2 bögre tej
1,5 bögre zöldségleves
1 bögre reszelt sajt

Elkészítés:
A gombapörkölthöz a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és pár percig olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a húslevessel. Pár percig együtt főzzük.
A puliszkához a tejet és a zöldséglevet felforraljuk, óvatosan beleöntjük a kukorica darát (állandó kevergetéssel) kb 4 perc főzés után hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot és kb 5 percig főzzük. Mikor elkészült, tálaláskor a puliszkára rakjuk a gombás mártást.
A puliszka készítését még egyszerűbben, más összetevőkkel is olvashatod, ITT!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!