Facebook hozzászólás
1 052

Gluténmentes és vegán csöröge fánk

Reméljük, örülnek ennek a receptnek azok, akik kénytelenek gluténmentesen étkezni, vagy úgy döntöttek, hogy vegán életmódot folytatnak. A csöröge fánk fogyasztása éppen mostanság aktuális.

Gluénmentes csöröge fánk, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók  kb. 15 darab csörögéhez

1/2 bögre rizsliszt
1 nagyon púpos evőkanál tápiókaliszt
1 mokkáskanál konjakliszt (nem vegánoknak 1 tojás)
1.5 dl növényi tejszín (körülbelül, ha tojást használunk kevesebb)
1 csipet
1 mokkáskanál vanília (elhagyható)
1 mokkáskanál őrölt citromhéj (elhagyható)
2 evőkanál eritritol + a szóráshoz (más a Bulkshopban kapható cukorpótló is jó
2-3 evőkanál kókuszzsír / étolaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat keverjük össze.
2. Lassan, kis adagonként adjunk hozzá növényi tejszínt, amíg jól formázható, de nem túl kemény tésztát kapunk.
3. A tésztát két sütőpapír réteg közé téve nyújtsuk ki vékonyra.
4. Derelyevágóval metéljük fel a kívánt méretűre és az egyes fánkocskák közepét metsszük be.
5. A kókuszzsírt melegítsük fel, egy kis darab tésztával győződjünk meg róla, hogy az olaj elég meleg és néhány fánkocskát süssünk ki egyszerre. Vigyázzunk rá, ne égjen meg.
6. Konyhai törlővel borított tányérra szedjük ki és felül is itassuk le róla a felesleges olajat.
7. Hagyjuk kicsit hűlni, csak utána szórjuk meg őrölt eritritollal / más cukorpótlóval.

Ropogós finomság: csörögefánk farsangra!
A fánk a farsang desszertje, amelyhez régen hiedelmek is kötődtek. Megmutatjuk a hagymányos, nem „mentes” receptet is, ha azt keresnéd éppen.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!