Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. április 08. 15:00 | Pammer Lívia

Gluténmentes citromos süti ribizlilekvárral

Gyors kevert tészta, ezúttal gluténmentesen sok-sok ribizlilekvárral és egy délutáni latte macchiatoval a húsvéti húsok és sonkák  után. A ribizlilekvár magmentes, sokorópátkai kézműves termék, fantasztikusan harmonikus ízekkel, savakkal – ezzel kínálja legújabb receptjét Pammer Lívia.

Gluténmentes citromos süti ribizlilekvárral, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztkeveréket, sütőport, cukrot összevegyítettem, hozzáadtam a 4 egész tojást a citromlevet, citromhéjat és a puha vajat majd kézi habverővel csomómentesre kevertem. Hozzácsorgattam az olívaolajat, és simára kevertem. Sűrűbb tésztát kaptam. Egy formát kivajaztam, de használhatsz sütőpapírt is, és a masszát egyenletesen beleöntöttem. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöttem. A formából kiborítottam, és kihűtöttem. Tortavágó fűrésszel 3 egyenlő részre vágtam, a lapokat bőségesen megkentem ribizlilekvárral . Ujjnyi vastag szeleteket vágtam, meghintettem porcukorral és egy kávé mellé kínáltam. Üde, kissé savanykás ízhatású sütemény lett, friss citromillattal. Igazi tavaszi finomság!

Ropogós sajtos rudak
Télen, nyáron, hétvégén vagy ünnepnapokon – bármikor – extra gyorsan elfogyó sajtos ropogtatni való. Gyorsan elkészül, nem kell pihentetni sem. Egy baja van – nem tud olyan gyorsan megsülni, ahogy elkapkodjuk – írja sós sütijéről Pammer Livi.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

Columbia, hűsítő, jegeskávé, Kenya, trükk

Osztályelső jegeskávé

Igényel némi előkészületet, türelmet és merészséget a tökéletes jegeskávé elkészítése, az eredmény azonban megéri.

Tovább
aludttej, citrom, hűsítő, nyár

Limonádés aludttej

Nos, ebben a melegben pont itt az ideje, hogy felidézzem Nektek gyermekkorom kedvenc hűsítőjét!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!