Facebook hozzászólás
265

Gesztenyés csillag – gluténmentesen!

Toszkánából, mégbedig olcsóbb vidékekről származik ez az édesség, ám mára már igencsak közkedvelt süti lett belőle, nemcsak azért, mert finom, hanem mert egészséges is! Ráadásul még kókuszliszttel is dúsított. Ma már egyre népszerűbb különleges íze miatt. A gesztenyeliszt ráadásul gluténmentes, így lisztérzékeny diétában is jó.


A kép illusztráció – Fotó: Pixabay

Hozzávalók
● 16 deka gesztenyeliszt
● 6 deka kókuszliszt
● 15 deka  cukor
● 10 deka étcsokoládé
● 10 deka vaj
● 2 tojás
● 1-1,5 deci tej
● 2 teáskanál sütőpor

Elkészítése
Összekeverjük a 2 tojást a cukorral, a felolvasztott vajjal, majd apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy muffintészta sűrűségű masszát kapjunk. Végül hozzákeverjük az apró darabokra tört étcsokoládét. A tésztát csillag formájú szilikonos formába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük körülbelül 30 perc alatt. (Forrás: www.allergiakozpont.hu)

Életforma-tippek

Kókuszliszthez az érett, leszedett, zsírtalanított kókuszdiókat kiszárítják, és leőrlik. Az így készült liszt gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, és rostokban gazdag

Ez a recept pont karácsonyra való, ráadásul még kifejezetten egészséges! Persze ehhe6z sem árt egy-két apróság, így most egy sütikiszúró szettet ajánlunk.

Persze most van a  sütési szezon, érdemes körülnézné, hogy milyen nélkülözhetetlen dolgokat találhatsz még az Életforma Shopban!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!