Facebook hozzászólás
403

Gazpacho

Messze még a nyár, de már nagyon várjuk. Képzeljük el, hogy kánikula van, és mi ezt a hűvös gazpachót kortyolgatjuk.

Gazpacho, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
50 dkg érett paradicsom, meghámozva, kimagvalva, húsát apróra vágva
(ennek hiányában 2 doboz hámozott paradicsom konzerv)
25 dkg paprika, lehet piros, zöld, amilyen jól esik, kimagozva
1 nagyobbacska salátauborka, hámozva
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál balzsamecet
5-6 evőkanál olívaolaj
1 testes szelet kenyér, sütőben kicsit meg lehet szárítani, de ne pirítsuk barnára só, bors, petrezselyem

Elkészítés:
Ennél egyszerűbben készíthető étel talán nincs is. A zöldségeket beledobjuk a turmixba, utána hajítjuk a kenyeret, a sót, és adunk neki amúgy tisztességgel. Előtte persze döntsük el, hogy teljesen simán, krémesen szeretnénk-e a levest viszontlátni a tányérban, vagy rusztikusabban. Ha ez utóbbi, akkor csak addig nyomjuk a gombot, amíg a kívánt állagot el nem érjük. Ezután következik az ízesítés sóval, borssal, balzsamecettel (vagy borecettel), végül mehet hozzá az olívaolaj. Kánikulában egy-két jégkockát tehetünk a levesbe.

Kalácsfelfújt
Ha van otthon maradék kalács, puffancs, ne dobjuk ki, készítsünk belőle felfújtat egyszerűen és gyorsan! Egy tartalmas leves után kiváló vacsora lesz belőle, és ne lepődjünk meg, ha hamarosan ismétlést követel a család. Akár a gazpacho után is remek választás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!