Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 31. 16:00 | Kandikó Éva

Fűszeres cékla-narancs chutney

Még van a piacon cékla is, narancs is, főzzünk egy isteni chutney-t belőlük, másfél óra alatt elkészíthetjük, és állítom, megéri, mert sültek, sajtok mellé egészen különleges ez a finomság.

Fűszeres cékla-narancs chutney, Kép: maxpixel.com

Kép: maxpixel.com

Hozzávalók:
1,5 kg cékla hámozva, apróra vágva
3 vöröshagyma, apróra vágva
3 alma hámozva, reszelve
3 narancs héja és leve
2 teáskanál koriander mag
2 teáskanál mustármag
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
7 dl vörösbor ecet (nem tévedés a mennyiség)
70 dkg kristálycukor

Elkészítés:
Az összes hozzávalót tegyük egy nagy serpenyőbe, keverjük össze. Forraljuk fel, majd főzzük alacsony lángon egy órán át, időnként keverjük meg, míg a cékla puha nem lesz, a chutney pedig besűrűsödik.

Mézes szezámmagos céklasaláta
Hamisítatlan téli salátát ajánlunk, hisz mind a répa, mind a cékla ilyenkor is könnyen és olcsón beszerezhető. Ez a színpompás saláta amellett, hogy nagyon finom, ráadásul még a szemnek is kellemes!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

desszert, édesség, kukoricakeményítő, mandula, meggy, ünnepi asztalra

Nagyi meggyes mandulatortája

Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe.

Tovább
hűsítő, meggy, tejföl, vörösbor

Boros meggyleves

Ezt a variációt inkább estére ajánlanám a teraszos beszélgetésekhez a bor miatt, de ha épp szabin vagy, hajrá!

Tovább
cserépedény, római tál, sör, szarvas

Részeges szarvasom

Én is attól tartottam, kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!